A MABANAFT ÉS AZ AIR PRODUCTS ÚJABB HAMBURGI BERUHÁZÁST JELENTETT BE: a két cég nagyméretű terminál építését tervezik, mely zöld energia fogadására és tárolására lesz alkalmas.

1024 347 Oil! Benzinkutak

A sajtótájékoztatón részt vett Robert Habeck, szövetségi gazdasági és klímaügyi miniszter, valamint Dr. Peter Tschentsche, Hamburg főpolgármestere.

2022. november 17-én az Air Products és a Mabanaft Hamburgban bejelentette, hogy szándékukban áll megépíteni Németország első zöld energia fogadására és tárolására alkalmas nagyméretű terminálját a hamburgi kikötőben. A két cég együttműködése jelentős lépés a zöld ammónia importálása és disztribúciója felé. A nagyszabású projektet ünnepélyes keretek között jelentették be, melyen Robert Habeck, szövetségi gazdasági és klímaügyi miniszter, valamint Dr. Peter Tschentsche, Hamburg főpolgármestere is részt vettek.

A két cég célul tűzte ki, hogy már 2026-tól hidrogént tudjon biztosítani Németország számára. Ebben kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mabanaft hamburgi kikötőben már meglévő, stratégiai fontosságú tárolótelepe ide érkezik be az Air Products és partnerei által világszerte üzemeltetett nagyméretű zöld hidrogéngyártó létesítményekből a szállításra alkalmasabb zöld ammónia, melyet zöld hidrogénné fognak visszaalakítani az Air Products hamburgi létesítményeiben. Ezután jut el a tiszta energia a helyi és észak-németországi vásárlókhoz.