Az OIL! is segített a földrengés rázta térség adományainak eljuttatásában!

1024 576 Oil! Benzinkutak

Karlovac térségében, Petrinjából kiindulva földrengés rázta meg a délvidéket, aminek a megsegítésére adománygyűjtésbe kezdtek. Az OIL! töltőállomás hálózat az üzemanyag biztosításával járult hozzá a karitatív cél megvalósulásához, így egy adományokkal teli teherautó indulhatott a rászoruló térségbe.

Részletes beszámolót erről, Balatoni Attilától, a kezdeményezés szervezőjétől olvashattok:

MAI TÖRTÉNET

Ma fáradtan ébredve, megígértem magamnak, hogy megírom a tegnap célba ért önkéntes tevékenységünk kicsiny történetét.
Helyszín: Karlovac. Időben, ha egy kicsit visszatekintünk, akkor érdemes 1995-nél megállnunk, amikor véget ért a dél-szláv háború, melyben Karlovac is súlyos veszteségeket szenvedett. Kevesen tudják, de Michael Jackson ‘Earth Song” című dalának videoklippjében a háborús jeleneteket itt vették fel még abban az évben. Az ország az éveken át tartó háború után talpra állt, mi magyarok pedig nyaranta főleg a napsütötte Dalmáciát, Isztriát látogatva, az ott látottak alapján abban a hitben lehettünk, hogy már minden házat felújítottak. Az időben a napjainkhoz lapozva, aztán a híradásokból értesültünk, hogy Karlovac térségében, Petrinjából kiindulva földrengés rázta meg a délvidéket. Ezt követően lettem figyelmes egy adománygyűjtő felhívásra és gondoltam arra, hogy bár az elmúlt egy évben a legtöbbünknek nehezebb az élete határon innen és -túl, és nehéz ilyenkor pénzt találni karitatív célra, nehéz ilyenkor adományt gyűjteni, sokunknak rosszabb a közérzete, sokunknak megváltoztak az életkörülményei, a kilátásai, de hátha valamit tehetek, tehetünk. Jó volt csatlakozni, olyan lelkes önkéntesekhez, akik hittek abban, hogy a fásultság, és bürokrácia leküzdése nem akadály, hanem feladat. 4 hét alatt kiderült, hogy munka, család mellett reális esély van sikerre vinni az adománygyűjtést. Az elmúlt hetek akkor nyertek értelmet, amikor végre útnak indulhattunk Horvátországba. Az út nem tartogatott meglepetéseket, Karlovac igen: pénteken a földrengés nyomait, repedéseit fürkészve az épületek homlokzatán még magunk is láthattuk sajnos a háborús évek lövései okozta károkat.
Tegnap azt is láttam Karlovacban, hogy miután megérkeztünk az adományokkal, akkor barátsággal, örömmel fogadtak minket. Tegnap úgy éreztem, hogy jól esik a Vörös Kereszt munkatársainak, a helyi civil szervezet kollégáinak, a polgármesteri hivatalnak, hogy ott vagyunk. Számított a jelenlétünk, a szándékunk, hogy a testvérvárosi kapcsolat az nem egy “papír nyomtatvány halvány betűivel írott kiüresedett formátum”, hanem létező emberek, létező segítő szándéka.
Ilyen létező ember Bencsik Katica, aki sok-sok önkéntessel együtt elindította ezt a gyűjtést, és ilyen létező ember Magony Szilvia és Sóstói Tamás, akik a közel lehetetlen rövid idő alatt valós teherautót, valós üzemanyagot varázsoltak.
Köszönöm, köszönjük szépen!
Hvala!
#karlovac #renault #oilhungary

Forrás: https://www.facebook.com/balatonia/posts/10215547039582810