Máriakálnoki Díjlovagló Fesztivál

889 600 Oil! Benzinkutak

A hétvégén 2021. május 6 és 9 között, az OIL! támogatásával kerül megrendezésre a Máriakálnoki Díjlovagló Fesztivál és Világkupa, mely egy nemzetközileg elismert díjlovagló verseny.  Az élő közvetítést a rendezvény kezdőoldalon lehet majd mind a négy nap végig követni:

http://dressurzentrum.hu/dijlovaglo-fesztival

Részletek:

A rendezvénysorozatot 2016-ban kezdték el azzal a céllal, hogy egy évente ismétlődő nemzetközi díjlovagló fesztivált hozzanak létre, ahol a legjobb hazai lovasok a világ legjobbjaival mérhessék össze tudásukat. A máriakálnoki világkupa a póni korosztálytól egészen a felnőtt korosztályig minden kategóriában lehetőséget nyújt a magyar lovasok számára hazai színekben egy rendkívül színvonalas versenyen minősítő pontokat szerezni a korosztályos Európa-bajnokságokra, illetve a felnőtt kontinens viadalokra és olimpiára.

Szintén érdemes kiemelni, hogy a máriakálnoki díjlovagló fesztivál idén is U25, illetve Fiatal lovak versenyszámaival várja a versenyzőket. Az U25-ös versenyszámokkal jobb felkészülési lehetőséget szeretnének biztosítani az utánpótlás lovasok számára az idei Európa-bajnokságra.

Az elmúlt években számos Európa-bajnok, Világbajnok és Olimpiabajnok is megtisztelte a rendezvényt részvételével. Olyanok mint például Lucie-Anouk Baumgürtel (hétszeres Póni Európa-bajnok), Benjamin Wendl (többszörös ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnok, illetve a német felnőtt válogatott tagja), Ulla Salzgeber (többszörös Európa-Világ és Olimpiai bajnok), Elena Sidneva (orosz olimpikon), Morgan Barbancon Mestre (francia olimpikon). A verseny sikeres megvalósításán elkötelezett, tapasztalt csapat dolgozik