Aktuális

RICHEY, a jól ismert rapper a halmaji OIL! kúton forgatta legújabb videóklipjét!

1013 521 Oil! Benzinkutak

A hip-hop világában ismert és elismert fiatal rapper Richey (@imricheyyy) az OIL! halmaji kútján forgatta legfrissebb klipjét. A „Neked” című szám már több mint, 14 800 megtekintésnél jár, nagy örömünkre szolgál, hogy az OIL! hozzájárulhatott Richey sikeréhez!

 

Ammónia alapú üzemanyagok a hajózásban – újabb lépés a zöldebb energiafelhasználás felé

1024 347 Oil! Benzinkutak

A Mabanaft és a Hapag-Lloyd szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy közösen kiértékelik annak lehetőségét, hogy az ammóniát, mint környezetbarát hajózási üzemanyagmegoldást használják fel.

A Mabanaft GmbH & Co. KG és a Hapag-Lloyd AG nemrégiben aláírt szándéknyilatkozata szerint a két vállalat közösen kívánja megvizsgálni az ammónia alapú üzemanyagok által nyújtott lehetőségeket a tengeri hajózás területén. Az elképzelés szerint első körben a Hapag-Lloyd hajóit szolgálnák ki a hamburgi és a houstoni kikötőben és annak vonzáskörzetében.

A Mabanaft és a Hapag-Lloyd együtt értékeli ki a tiszta ammónia, mint hajózási üzemanyag biztonságos felhasználásának lehetőségét, mind kereskedelem, mind technológia és nem utolsó sorban a szabályozások tekintetében. Első körben a hamburgi kikötőre nézve vizsgálják meg a kérdéskört, majd ezután hasonlóképp járnak el a texasi Houston kikötőjével kapcsoltban.

Az ammónia, mint hidrogén alapú energiaforrás számos előnnyel rendelkezik és várhatóan az elkövetkező években domináns, ha nem meghatározó szereplője lesz az energiaiparnak.* Erre a trendre válaszul a Mabanaft infrastrukturális fejlesztésekbe kezdett a hamburgi kikötő területén, hogy egy, a tiszta ammónia importálására és szállítására alkalmas platformot hozzon létre. A projekt részeként tavaly novemberben a Mabanaft bejelentette, hogy az Air Products-szal közösen megépítik Németország első zöldenergia importálására alkalmas terminálját. A vállalat célul tűzte ki, hogy 2026-ra hidrogént tudjon fogadni Németországban. A tervezett importterminál a Mabanaft meglévő Blumensand terminálján kerül kialakításra. A beruházás grandiózusságát fémjelzi, hogy Texas városában 2023-ban üzembe helyeznek a Gulf Coast Ammonia LLC – a Mabanaft egyik fő részvényese – tulajdonában lévő ammóniagyártó üzemet. A Mabanaft célja, hogy 2024-re megfelelő és elegendő ammóniát tudjon biztosítani a hajózás kiszolgálásához, valamint, hogy feltárja az ammóniaellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések lehetőségeit Hamburg kikötőjében és környékén és az Egyesült Államok déli partvidékén.

„Aktív szerepet játszunk az energiaátállás alakításában, és ügyfeleinknek innovatív üzemanyag-megoldásokat kínálunk az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére”

– magyarázza Volker Ebeling, a Mabanaft új energiákért, vegyi anyagokért és gázért felelős alelnöke.

„A hajózásban ezt az átmenetet kívánjuk támogatni, például az ammóniagyártásban történő beruházásokkal és a kapcsolódó ellátási infrastruktúra fejlesztésével”.

Tony Elliott, a Mabanaft ammónia részlegének vezetője meg van győződve arról, hogy a hajózás számára az ammónia új lehetőségeket tár fel:

“Az ammónia potenciálisan fontos szerepet játszhat a globális tengeri hajózás szén-dioxid-kibocsájtásának mentesítésében. Az ammónia energiasűrűsége nagyobb, mint például a tiszta hidrogéné, és könnyebben szállítható és tárolható” – mondja.

A Hapag-Lloyd egy olyan vezető globális hajózási vállalat, mely konténeres szállítással foglalkozik világszerte, így működésükhöz elengedhetetlen, hogy rendszeresen vásároljanak hajózási üzemanyagokat. A vállalat mélyen elköteleződött a fenntarthatóság mellett, így megbízható zéró szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagbeszállítókat keresnek a kulcsfontosságú stratégiai kikötőkben.

„A megújuló energiával előállított ammónia egy igen ígéretes fenntartható üzemanyag, amely a jövőbeni tengeri hajózás energiaszerkezetének szerves részévé válhat. Várakozással tekintünk a Mabanafttal való együttműködés elé, és izgalommal tölt el minket, hogy együtt léphetünk rá az iparág éghajlatsemlegessége felé vezető útra” – mondta Jan Christensen, a Hapag-Lloyd globális üzemanyag-beszerzési igazgatója.

Mindazonáltal a hajózási ágazat szén-dioxid-mentesítése egy olyan globális kihívás, amely cselekvést és kötelezettségvállalást követel meg az ágazat összes résztvevőjétől. A globális megoldásokhoz olyan globális szakpolitikai keretre lesz szükség, amely számos folyamatot támogat annak érdekében, hogy az ammóniát mindenki számára hozzáférhetővé tegyék, mint zéró szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagot.

Előzmények:

https://www.oil-benzinkutak.hu/a-mabanaft-es-az-air-products-ujabb-hamburgi-beruhazast-jelentett-be-a-ket-ceg-nagymeretu-terminal-epiteset-tervezik-mely-zold-energia-fogadasara-es-tarolasara-lesz-alkalmas/

https://www.oil-benzinkutak.hu/mabanaft-uton-a-zold-jovo-fele-fenntarthato-uzemanyag-technologiak/

*A hidrogén nagy energiasűrűségű anyag, amelyet nagy konverziós hatékonyság és tisztaság jellemez. A szén-dioxid-kibocsájtása nulla, így környezetvédelmi szempontból forradalmasíthatja az energiaipart.

KÖSZÖNJÜK NEKTEK!

1024 613 Oil! Benzinkutak

Köszönjük minden dobozolónak, hogy együtt szebbé tehettük az ünnepeket több, mint 1100 kisgyermek számára. Hálásak vagyunk, hogy ilyen értékes és önzetlen emberek fordulnak meg az OIL! töltőállomásokon, nélkületek nem sikerülhetett volna!

Országszerte összesen 1123 gondosan és szeretettel összekészített doboz gyűlt össze kutjainkon, ami a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében jutott el azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá.

KÖSZÖNJÜK NEKTEK és 2023-ban folytatjuk! 😊

Ha lemaradtál volna az akcióról, akkor bővebb információkat itt találhatsz a legutóbbi kampányunkról.

ÚJRA MEGNYITOTT A SZÉKESFEHÉRVÁRI OIL! TÖLTŐÁLLOMÁS!

1024 640 Oil! Benzinkutak

Megújult székesfehérvári benzinkutunkon tankoló automata segítségével már BÁRMIKOR tudsz tankolni! A shopban pedig nyitási akcióval várunk reggel 06.00 és este 21.00 között a készlet erejéig! Most minden tankolás után ajándékba kapsz tőlünk egy HELL ENERGY COFFEE terméket, az általad kiválasztott ízesítésben. Az akció a készlet erejéig tart, siess, hogy le ne maradj!

Szolgáltatások:

Autópálya matrica
Shop
Kávéautomata
HOT-DOG
Melegszendvics
Mobil feltöltés
Palackos gáz
Nagynyomású töltő
Főzött Lavazza kávé
Levegő
Telenor számla befizetés
Free Wifi

Az OIL! Németország legkedveltebb benzinkúthálózata 2022-ben

1024 572 Oil! Benzinkutak

Egy 2022-es felmérés* szerint az OIL! lett Németország legkedveltebb kúthálózata!

Az OIL! első helyezést ért el összesítésben és az ár-érték kategóriában. A cég kiemelt helyen végzett számos egyéni kategóriában is, úgy, mint az ügyfélszolgálat, a benzinkutak shopjai, valamint az ügyfelek bizalma terén.

A növekvő benzinárak miatt a töltőállomások is reflektorfénybe kerültek: már rég többet kínálnak, mint tankolási lehetőséget, hiszen a shopban frissen főzött kávé, snackek és autós kiegészítők is vásárolhatók.

A Német Fogyasztói Tanulmányok Szövetsége (DtGV) egy a közelmúltban készült tanulmányában azt vizsgálta, hogy 21 benzinkútlánc** közül a vásárlói vélemények szerint, melyik a legjobb ár-érték arányú hálózat, és melyik élvezi a legmagasabb szintű bizalmat.

Az OIL! lett a legnépszerűbb benzinkút Németországban

A vásárlói felmérésben az OIL! első helyezést ért el az összesítésben és az ár-érték kategóriában. Az 1994-ben alapított német olajipari cég az ügyfélszolgálat, a benzinkút shop, valamint a vásárlói bizalom terén is kimagasló minősítést ért el.

Az OIL! csapata az összesített értékelésben a második helyet szerezte meg, és a vásárlói felmérés szerint az OIL! kutak shopja a legjobb.

*Germany’s best petrol stations, 2022 június. A részvétel kritériuma az volt, hogy az értékelők az elmúlt 6 hónapban tankoljanak a felmérésben résztvevő benzinkúthálózatok valamelyikén. Csak azok a kúthálózatok maradhattak benne a felmérésben, amelyek legalább 80 értékelést kaptak. Maga az értékelés egy 8 fokú skálán történt. Összesen 1556 interjút készítettek és 2385 értékelést adtak le.

** A tanulmányban résztvevő Kutak: Eni/Agip, Aral, avia, CLASSIC, ED, panache, esso, HEM, hoyer, JET, north oil, OIL!, OMV, Q1, Raiffeisen, shell, Sprint / GO, star, team, TOTAL, Westphalia

Ismerd meg a Naturtex® BI-OME® kezeléssel ellátott antibakteriális termékeit!

776 409 Oil! Benzinkutak

Tudtad, hogy mostani kampányunkban is vásárolhatsz BI-OME® kezelt párnákat? Méghozzá akár -55% kedvezménnyel!

BI-OME® kezelt
Memory nyakpárna

BI-OME® kezelt
Memory párna

BI-OME® kezelt
nagypárna

Miért forradalmi a BI-OME® technológia? Itt bővebb információt kaphatsz!

Ha kíváncsi vagy, hogy mely Naturtex® termékeket vásárolhatod meg nálunk kedvezményesen, nézz körbe webshopunkban.

Ha részt szeretnél venni a kampányban, akkor a pontgyűjtés részleteiért kattints ide.

A MABANAFT ÉS AZ AIR PRODUCTS ÚJABB HAMBURGI BERUHÁZÁST JELENTETT BE: a két cég nagyméretű terminál építését tervezik, mely zöld energia fogadására és tárolására lesz alkalmas.

1024 347 Oil! Benzinkutak

A sajtótájékoztatón részt vett Robert Habeck, szövetségi gazdasági és klímaügyi miniszter, valamint Dr. Peter Tschentsche, Hamburg főpolgármestere.

2022. november 17-én az Air Products és a Mabanaft Hamburgban bejelentette, hogy szándékukban áll megépíteni Németország első zöld energia fogadására és tárolására alkalmas nagyméretű terminálját a hamburgi kikötőben. A két cég együttműködése jelentős lépés a zöld ammónia importálása és disztribúciója felé. A nagyszabású projektet ünnepélyes keretek között jelentették be, melyen Robert Habeck, szövetségi gazdasági és klímaügyi miniszter, valamint Dr. Peter Tschentsche, Hamburg főpolgármestere is részt vettek.

A két cég célul tűzte ki, hogy már 2026-tól hidrogént tudjon biztosítani Németország számára. Ebben kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mabanaft hamburgi kikötőben már meglévő, stratégiai fontosságú tárolótelepe ide érkezik be az Air Products és partnerei által világszerte üzemeltetett nagyméretű zöld hidrogéngyártó létesítményekből a szállításra alkalmasabb zöld ammónia, melyet zöld hidrogénné fognak visszaalakítani az Air Products hamburgi létesítményeiben. Ezután jut el a tiszta energia a helyi és észak-németországi vásárlókhoz.

Megérkezett a SynZero™ prémium termékcsalád – a P2X-Europe szintetikus alapú termékekkel és e-benzinnel bővíti kínálatát

1024 347 Oil! Benzinkutak

Röviden az új termékvonalról:

  • A SynZero™ egy olyan innovatív termékcsalád, mely e-benzint és egyéb szintetikus alapú speciális vegyészeti termékeket foglal magába
  • A SynZero™ termékek tökéletes helyettesítői a hagyományos, fosszilis alapú üzemanyagoknak. Emellett mind az előállítás folyamatát, mind a felhasználást tekintve úttörően környezetbarát termékek, valamint a jobb minőségnek köszönhetően a motor teljesítményét is növelik
  • 2022-ben indul hamburgi üzemünkben a gyártás, ahol már az új és innovatív Power-to-liquid (PtL) technológiát alkalmazzuk

2022 történelmi jelentőségű év a szintetikus alapú speciális vegyészeti termékek és e-benzin előállításának terén, hiszen a P2X-Europe – a Mabanaft és a H&R közös vállalata – idén egy olyan forradalmian új termékcsalád gyártásába kezd, amely nem csak megfelel minden Európai Uniós szabálynak, de korát megelőzve túl is halad rajtuk. A SynZero™ termékek a piaci szegmenst újradefiniálva a klímavédelem és a fenntarthatóság egy teljesen új mércéjét állítják fel. A termék egyelőre németországi felhasználásra készül, a magyarországi megjelenésére még várni kell.

„A Mabanaft aktív szerepet játszik az energiaátállás alakításában azzal, hogy ügyfeleinknek innovatív mobilitási megoldásokat kínálunk CO2-kibocsátásuk csökkentése mellett. A SynZero™ bevezetésével szeretnénk megmutatni vásárlóinknak, hogy készen állunk és képesek vagyunk támogatni őket a karbonsemleges jövő felé vezető úton.”

Volker Ebelin
Mabanaft új típusú energiahordozókért, vegyi anyagokért és gázért felelős alelnöke

SynZero™ – a CO2 semleges üzemanyag

A SynZero™ termékek előállítása során zöld áramot használunk, ezzel is csökkentve a termék ökológiai lábnyomát. Az e-benzin energiaértékét biogén széndioxid adja, amely a fosszilis széndioxiddal szemben nem egy „lezárt” és megkötött anyagmennyiség, amely felszabadulva többletként jut a légkörbe, hanem olyan CO2, mely már jelen van a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a termék elégetésével nem kerül plusz széndioxid a légkörbe, pusztán visszajut az a mennyiség, amelyet a növények növekedésük során már egyszer kibocsájtottak.

Az e-benzin nem csak környezetbarát, hanem kényelmes megoldás is

Mindamellett, hogy a SynZero™ termékek a környezetre sem gyakorolnak káros hatást, kémiailag azonosak és funkcionálisan egyenértékűek a hagyományos kőolajszármazékokból készült üzemanyagokkal. Így a SynZero™ termékek teljes mértékben tökéletes helyettesítői a fosszilis szénhidrogéneknek és mindezt anélkül teszik, hogy akár a fogyasztónak, vagy akár a benzinkutaknak változtatniuk kellene a megszokott folyamatokon. A kocsikba nem szükséges semmilyen átalakító beépítése, illetve a kutakon a már meglévő infrastruktúrák használhatók, így a teljes tankolási folyamat változatlan marad.

Az innováció és a zöldebb jövő elkötelezett hívei vagyunk

A P2X -Europe vezetői hisznek egy olyan jövőben, amely nem zsákmányolja ki bolygónkat, ezért olyan energetikai megoldásokat fejlesztünk ki, amelyek innovatív és karbonsemleges alternatívákat kínálnak a mindennapokra.

„A H&R továbbra is el kívánja látni vásárlóit a már megszokott és jól ismert termékekkel, de emellett portfóliónkat klímabaráttá szeretnénk átalakítani. A szintetikus viaszok nyersanyagként való felhasználása stratégiánk alappillére ebből a szempontból.”

Detlev Woeste
a H&R fenntarthatósági igazgatója és a P2X-Europe társ-vezérigazgatója

2022-től kezdve évente 200 tonna SynZero™ e-benzint, valamint további körülbelül 150 tonna SynZero™ viaszt termelünk. Ez utóbbit a kozmetikai, gyógyszeripari és élelmiszeripari felhasználásra gyártjuk, míg az e-benzin a töltőállomások és repülőgépek ellátására készül.

„A P2X-Europe azért fejlesztette ki a SynZero termékeket, hogy maximálisan klímabaráttá tudja tenni a zöld hidrogénből és biogén széndioxidból előállított szintetikus szénhidrogén üzemanyagokat. A SynZero™ termékek esetében egyértelműen körülhatárolható, hogy a termék előállításához milyen szénforrást használtunk, mik a végtermék jellemzői és fenntarthatósági mutatói. A P2X-Europe így kíván reagálni a fenntartható repülőgép-üzemanyagok (SAF), a tisztább benzin és a nem fosszilis vegyi nyersanyagok iránt növekvő fogyasztói keresletre. A SynZero™ segítségével a P2X-Europe nemcsak egy olyan prémium márkát hozott létre, mely szintetikus üzemanyagokat kínál a vásárlók számára, hanem egyben megbízható és hiteles megoldást is nyújt a karbonsemleges jövő felé vezető úton.

Dr. Christoph Weber
a P2X-Europe társ-vezérigazgatója

A hamburgi telephely mellett a P2X-Europe júliusi bejelentése szerint Portugáliában egy újabb Power-to-liquid érdekeltséget nyit a Navigator Company vezetőségével karöltve. Itt évente 80 000 tonna megújuló SynZero™ e-benzint és környezetbarát repülőgép-üzemanyag előállítását tervezik.

Mabanaft: Úton a zöld jövő felé – fenntartható üzemanyag technológiák

1024 499 Oil! Benzinkutak

Tudósaink nap, mint nap azon dolgoznak, hogy a Föld egy élhető és klíma semleges otthon lehessen az elkövetkező generációk számára is. Hiszünk küldetésünk fontosságában és abban, hogy ez az újfajta energetikai és vegyészeti nézőpont lesz az általános a jövőben. Nézd meg kisvideónkat arról, hogyan állítjuk elő üzemanyagainkat zöldhidrogén elektrolizáló üzemeinkben és legyél részese Te is a változásnak!

ELECTROLUX pecsétgyűjtő füzet nyertesei – 2021. december 20.

800 600 Oil! Benzinkutak

2021 december 20.-án délután 3 órakor közjegyző jelenlétében megtartottuk az OIL! és a ELECTROLUX közös kampányának sorsolását, melynek eredményét az alábbiakban közöljük.

A játékszabályzatunk szerint a nyerteseknek 30 napjuk van (2021 január 20-ig) arra, hogy kuponkártyájukkal jelentkezzenek nyereményükért bármelyik OIL! Töltőállomáson!
Gratulálunk minden nyertesnek!

Nyerteseink:

Darabszám Termékkód Megnevezés Kuponkód Sorszám Töltőállomás
1 db E3K1-3ST Electrolux vízforraló 969WIW 18204 OIL! Tótkomlós
1 db E3T1-3ST Electrolux Create 3 kenyérpirító 005MGB 13120 OIL! Erdőkertes
1 db EDB1740LG Electrolux EasyLine gőzölős vasaló 085MFA 03236 OIL! Gyula
1 db E6HS1-2EG Electrolux Refine 600 kézi ruhagőzölő 204MGC 18107 OIL! Tótkomlós
1 db E4HB1-6GG Electrolux Create 4 botmixer szett 777FAL 18046 OIL! Tótkomlós
1 db ESB2500 Electrolux Sportmixer 636SGG 12174 OIL! Nagyvenyim
1 db EC41-6DB Electrolux porzsák nélküli porszívó 823TBA 13741 OIL! Szalkszentmárton
1 db PI92-6DGM Electrolux Robotporszívó 052KKL 18622 OIL! Zirc